Ga naar de inhoud

Over troostwoorden

Troostwoorden, een samengesteld woord en tegelijkertijd de naam van deze site.

Woorden die je een gevoel moeten geven alsof er een arm om je heen geslagen wordt. Hopelijk werken de woorden ook en vind je hierin misschien waarnaar je op zoek bent: een beetje steun, wat troost, herkenning, hulp bij woorden die je wilt uitspreken, bij b.v. een uitvaart of een trouwerij of bij een afspraak om samen eens te praten over vragen die je bezighouden. Woorden betekenis geven in alle denkbare vormen.

Laat ik me even voorstellen: Ik ben Else, getrouwd met François, moeder van twee volwassen zonen en woon met veel plezier in Amerongen.

Gevoel vertalen, het tastbaar maken in zinnen, gedichten, gesprekken of symbolische rituelen is waar ik mijn zingeving uithaal en waarmee ik daadwerkelijk iets wil betekenen voor de ander. Voor jou of voor u.

Kan ik helpen?

Wanneer het leven niet vanzelf gaat, je je verdrietig voelt of eenzaam, dan kan het heel waardevol zijn om te delen, om samen te zijn en te praten. Dat heb ik zelf zo ervaren tijdens mijn werk als uitvaartbegeleider, ritueelbegeleider en trouwambtenaar. Het gevoel te hebben niet alleen te zijn is heel waardevol, haast onmisbaar. Daarnaast kunnen er ook er ook vragen zijn. Levensvragen die een onafhankelijk antwoord verdienen. Waar kan je dan terecht ? Daarover dacht ik vaak na. Als mens zoek ik naar zingeving, ik zal daar niet de enige in zijn.

Met mijn jarenlange ervaring op het gebied van rouw en trouw en met de daarbij behorende vakdiploma’s, ook op het gebied van uitvaartverzekeringen, zou ik daar misschien iets in kunnen betekenen. Dus heb je vragen als b.v.: “Ben ik goed genoeg verzekerd voor als mij iets overkomt ?

Hoe schrijf ik een mooie speech voor een belangrijk moment ? Wat is een natuur begraafplaats of eeuwige rust ? Mag ik lachen zonder mij schuldig te voelen, terwijl ik net een dierbare heb verloren? Kan ik hulp krijgen bij het invullen van een laatste wensenboekje ?” 

\Voor de praktische maar ook voor de persoonlijke vragen en verhalen, wil ik er voor u zijn !

Ik ben niet aangesloten bij een organisatie, verzekeringsmaatschappij of uitvaartonderneming en kom na een telefoontje of mailtje graag bij u langs.